torsdag 25 juni 2015

Häme Raid II

En månad efter filmshooten begav vi oss ner till Hämeenlinna igen. Den här gången för vad vi nu har bestämt ska bli en tradition, en vikingatida båthelg. Målet var detsamma som under båtturen ifjol, ett lägerområde ca 20 km bort.

Solen sken från en strålande himmel under nästan hela rodden dit, så ni får ursäkta om det ibland förekommer mindre vikingatida föremål på bilderna, som solglasögon t.ex. Våra finländska ögon är inte vana med att något så bländande ska lysa på himlen ;) Eller t.ex. cementringar... det rådde lätt brandvarning så det var förbjudet att elda någon annanstans än i dem. Yours truly och båtens kapten dissukterar lämpliga segelrutter inför följande dag.


Och segla gjorde vi! Vi trodde vi var ute i ca 2 timmar, men det visade sig vara över 5.. har man roligt så har man! Jag och kaptenen är de enda i gruppen med segelvana från tidigare så vi skötte repen. Jag börjar sakteligen lära mig hur ett sådant här segel fungerar, lite annorlunda mot "vanliga" segel är det.


Vi tog iland vid en liten ö för en fiskepaus.


Och nappade gjorde det, men bara mört, så vi var tacksamma över rövarsteken som väntade i lägret.


Lite träning hann vi också med. Lata sig får man göra när man är död!


Sista dagen började vi bli rätt trötta, men det är väl så det ska vara. Vädret var inte lika fint heller och tyvärr var det ingen vind alls så vi kunde inte ens utnyttja seglet utan det vara bara att bita ihop, ignorera blåsorna i händerna och ro de 20 km tillbaka igen.


Genomvåta anlöper vi tillslut hamnen sent på söndag kväll. Tavastehus slott skymtar i bakgrunden. Epic life is epic. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar