fredag 19 december 2014

Vikingatida båtutflykt

Sitter och lyssnar på regnet som smattrar mot rutorna och vill ha snö istället. För att muntra upp mig lite började jag gå genom foton från i somras och kom på att jag aldrig satte upp bilderna från vår båttur här.


Kaptenen kollar så allt är i skick.


Sen bar det iväg! Tavastehus slott skymtar så fint i bakgrunden.


Molnen började se hotfulla ut, och visst, ca en timme in i rodde öppnade sig skyarna. Vi blev våta. Mycket. I det här läget var vi väldigt tacksamma över yllemantlar.


Som tur var höll regnet inte i sig hela rodden, utan lagom till vår andra paus kom till och med solen fram. Där stod vi ångande och glada och åt vår medhavda matsäck med bröd, ost och äpplen.


Sedan den här rodden har vikingabåten fått mast och segel också, och vi hoppas få göra en liknande tur fast med seglet då nästa sommar.


5 timmar och 20 km efter start var vi framme vid vår övernattningsplats.Lägret kom upp och det började skymma.
Äntligen varm mat! Vi kör ofta med vår klassiska "steup" när vi är ute och vikingar. En fin blandning av stew och soup. Hur rinnig den är varierar lite från gång till gång. Gott och mättande i alla fall!


Tidig väckning följande morgon, vi steg upp runt 5.. 2 timmar senare var lägret packat och vi hade fått i oss frukost så då var det bara att hoppa i båten och börja ro igen.


Tungt var det, och trötta var vi, men glada ändå! Vi var ju ute på äventyr!


Ja... Camera Ewok var med och dokumenterade.


Tillbaka där vi började! Vi rodde snabbare på tillbakavägen, tog bara lite på 4 timmar.
 Dags att anfalla slottet!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar