fredag 16 augusti 2013

How to make a pair of bracers

Ja. Fick hem en bit läder och tänkte att ett par armskydd kan ju inte vara så svårt att svänga ihop.
Rita upp en form du gillar på ett papper. Prova runt armen så att det passar, justera mallen vid behov.

Klipp eller skär ut armskydden i läder.

Ta hål för snörning med en håltång. Var inte för trött när du ska räkna ut var hålen ska sitta och hur långt mellanrum du ska ha mellan dem. Det tog mig 6 eller 7 försök innan jag fick det rätt tänkt. You can do better than that! 

Trä i läderband i hålen. Konstatera att du egentligen använt lite för tunt läder för att dom nu ska skydda riktigt bra och bestäm dig för att nita fast lite extra läder för både prydnad och extra skydd.

Gör en ny mall för den nya läderbiten och konstatera att du inte har tillräckligt med läder kvar för att det ska räcka till båda skydden. Vela runt en stund om hur du ska göra och kom fram till att det är lika bra att fixa det ena nu och spara det andra tills senare när du fått hem mer läder. 

Klipp/skär ut den extra biten och ta hål för nitarna. Hålen bör vara en aning mindre än niten, och se till att använda en gammal och trög tång för att riktigt känna att du gör något! ;)

Konstatera att hålen i skyddet kommer för långt in för att nås med tången och att det hela nog inte var riktigt genomtänkt. Konstatera också att lädret som sagt var rätt tunt och att det faktiskt är böjligt. Rull ihop kanten så du får in tången så långt som det behövs.

Nita ihop bitarna med väldigt blanka och icke-HK mässingsnitar. Bli ändå lite nöjd med slutresultatet. :)

Ta en bild av slutresultatet och se till att det inte märks så noga att bara den ena har utsmyckning och förstärkning. Skriv ett halvironisk blogginlägg och gå lägg dej. Du har gjort ett bra jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar